logopangamut

ARNIS ASSOCIATIONS INTERNATIONAL
              .kali small2
 

page1

 
 
 

krav maga

 

 

 Έναρξη μαθημάτων Krav Maga από τον εκπαιδευτή Απόστολο Κανακόπουλο  (IKMF Hellas) στη σχολή πολεμικών τεχνών Μαίανδρος στον Πειραιά. Τα μαθήματα έχουν διάρκεια 90 λεπτά και η μηνιαία  συνδρομή  είναι στα 50 € 

 ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΕΤΑΡΤΗ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  
 21:00 - 22:30  21:00 - 22:30  21:00 - 22:30  
       

 Πληροφορίες στα τηλ της σχολής :  2109512212  - 6906195555 - 6977585555

Κράβ Μαγκά για παιδιά

 

 Κράβ Μαγκά για παιδιά ,από 27 Σεπτεμβρίου. Κάθε Τρίτη και Πέμπτη ώρα 7.15 έως 8.15

Μηνιαία συνδρομή 40 €

 

 

.

Τι είναι το Κραβ Μαγκά

Το Κραβ Μαγκά είναι ένα σύστημα πρακτικής και τακτικής που διδάσκει πώς να αποφεύγονται, να αντιμετωπίζονται και να ξεπερνιούνται όλων των ειδών οι επιθέσεις και η βία. Προετοιμάζει τους εκπαιδευόμενους στα αντικείμενα της αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας, στις ικανότητες της μάχης και της αναμέτρησης, όπως επίσης και στην ικανότητα να υπερασπίζονται άλλους, με έναν μοναδικό και κατανοητό τρόπο διδασκαλιών.
Οι τεχνικές του Κραβ Μαγκά διαφέρουν από αυτές των υπολοίπων πολεμικών τεχνών επειδή πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι μακράν πολύ πιο πρακτικές και εφαρμόσιμες σε αληθινές συνθήκες. Αυτή η λογική αλλά και η γενική προσέγγιση του Κραβ Μαγκά πηγάζουν από τη μοναδική διδακτική μεθοδολογία και το εκπαιδευτικό σύστημά του, τα οποία επιτρέπουν στον ασκούμενο να χρησιμοποιεί τα φυσικά του ένστικτα στην αυτοάμυνα. 

Αρχές του Κραβ Μαγκά

Όλες οι τεχνικές του Κραβ Μαγκά εκτελούνται σύμφωνα με τις βασικές αρχές του:
 • Αποτροπή, αποφυγή, διαφυγή και υπεκφυγή.
 • Ρίψεις και ανατροπές προς όλες τις κατευθύνσεις και γωνίες.
 • Επιθέσεις και αντεπιθέσεις που εκτελούνται από όλες τις θέσεις και τις στάσεις, με όλους τους ρυθμούς και προς όλους τους στόχους, αποστάσεις, μήκη, ύψη, γωνίες και κατευθύνσεις.
 • Χρήση όλων των κοινών αντικειμένων για λόγους άμυνας.
 • Υπεράσπιση από όλες τις άοπλες επιθέσεις: γροθιές, λακτίσματα και κάθε είδους χτυπήματα. Διαφυγές από όλων των ειδών τις λαβές και τα κλειδώματα.
 • Υπεράσπιση από όλες τις ένοπλες επιθέσεις και απειλές από μαχαίρι και κοφτερά αντικείμενα, ραβδιά και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, καθώς και όλα τα πυροβόλα όπλα.
 • Χειρισμός και αντιμετώπιση των παραπάνω επιθέσεων, όταν προέρχονται από όλες τις πιθανές κατευθύνσεις και μέρη. Όταν εκτελούνται από έναν ή πολλαπλούς επιτιθέμενους. Όταν συμβαίνουν σε όλα τα πιθανά μέρη, τις θέσεις και τις στάσεις. Συμπεριλαμβανομένων των περιορισμένων ή των ανοιχτών χώρων, ενός σοκακιού, μιας σκάλας ή ενός αυτοκινήτου. Σε όλα τα είδη εδάφους, στο νερό, όταν υπάρχει ελευθερία ή περιορισμένος χώρος κινήσεων. Ενώ οι αμυνόμενοι είναι σταθεροί ή κινούνται, κάθονται ή είναι όρθιοι είναι ξαπλωμένοι ανάσκελα, στο πλάι ή μπρούμυτα.
 • Φυσικός και νοητικός έλεγχος και αφοπλισμός.
 • Προετοιμασία των εκπαιδευομένων να λειτουργούν σε όλες τις περιστάσεις και τα σενάρια, σε κάθε είδους περιβάλλοντα μάχης και αναμέτρησης, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και τις προδιαγραφές της εργασίας τους. Το Κραβ Μαγκά προσφέρει ικανότητα και φέρνει τεχνική, τακτική, φυσική και νοητική ανάπτυξη, καθώς και ικανότητα προσαρμογής στην κάθε κατάσταση.

Τομείς εκπαίδευσης του Κραβ Μαγκά

Το Κραβ Μαγκά χωρίζεται σε πέντε κύριες και πλήρως καθορισμένες κατηγορίες:
 • Πολίτες
 • Στρατός
 • Αστυνομία
 • Προστασία Σημαντικών Προσώπων
 • Προσαρμοσμένο Κραβ Μαγκά

Σύστημα επιπέδων του Κραβ Μαγκά

Τα επίπεδα του Κραβ Μαγκά χωρίζονται σε 4 κατηγορίες: Τα επίπεδα των Εκπαιδευομένων (Practitioner) (P1-P5), τα επίπεδα των Αποφοίτων (Graduate) (G1-G5), τα επίπεδα των Έμπειρων (Expert) (E1-E5) και τα επίπεδα των Αυθεντιών (Master) (M1-M3).
 
 

Ωφέλη του Κραβ Μαγκά

Το Κραβ Μαγκά είναι ένα πολύ σύγχρονο και πρωτοποριακό στυλ αυτοάμυνας, το οποίο συνεχώς αναπτύσσεται και τελειοποιείται μέσα από την εμπειρία της αληθινής σύγχρονης μάχης και αυτοάμυνας. Οι εξασκούμενοι σε αυτό ενσωματώνουν συνεχώς νέα μαθήματα, τα οποία έχουν σκοπό να βελτιώσουν τις τεχνικές του στυλ, ενθαρρύνοντας την ατομική δημιουργικότητα του μαθητή.
Το Κραβ Μαγκά αναπτύχθηκε για χρήση στον δρόμο,  έτσι σε αυτό δεν υπάρχουν κανόνες. Όταν κάποιος δέχεται μία βίαιη επίθεση στον δρόμο δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζει πόσους αντιπάλους ή όπλα θα αντιμετωπίσει. Γι’ αυτόν τον λόγο η εξάσκηση στο Κραβ Μαγκά βασίζεται σε ένα σύστημα χωρίς κανόνες. Σε μία βίαιη επίθεση στον δρόμο, το κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει οποιεσδήποτε τεχνικές είναι απαραίτητες (χωρίς φυσικά να υπερβαίνει το όρια που ορίζει ο νόμος της κάθε χώρας) για να υπερασπιστεί τον εαυτό του/της. Γι’ αυτό και στο Κραβ Μαγκά δεν διεξάγονται ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, ούτε υπάρχουν φόρμες εξάσκησης. Οι τεχνικές πού εκτελούνται κατά την εξάσκηση του στυλ πρέπει να είναι αποτελεσματικές και εφαρμόσιμες σε μία κατάσταση αληθινής συμπλοκής. Στην πράξη, οι μαθητές διδάσκονται τα ευάλωτα σημεία, π.χ. αυχένας, κρόταφοι, μάτια, λαιμός, γόνατα, βουβωνική χώρα κλπ., του ανθρώπινου σώματος και ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν αυτήν τη γνώση για να αποτρέψουν μια επίθεση.
Το Κραβ Μαγκά χρησιμοποιεί μία απλή μέθοδο προσέγγισης στην εκμάθηση. Δια μέσου συνεχούς προπόνησης και επανάληψης, οι πιο αποτελεσματικές τεχνικές άμυνας ενάντια σε κάθε είδους επίθεση, γίνονται σχεδόν δεύτερη φύση και αυτόματες, έτσι ώστε στις αληθινές συμπλοκές του «δρόμου» να χρησιμοποιηθούν αμέσως. Με το να δίνει έμφαση και να εξασκεί λίγες τεχνικές κλειδιά για κάθε επίθεση, το Κραβ Μαγκά είναι σε θέση να κατέχει μία μεγάλη ποικιλία από αμυντικές επιλογές, τις οποίες δύσκολα μπορεί κανείς να βρει σε άλλα στυλ, καθιστάμενο έτσι ένα ολοκληρωμένο μαχητικό σύστημα.

Οφέλη για Ενήλικες και Παιδιά

Επίγνωση

Οι μαθητές του Κραβ Μαγκά χρησιμοποιούν τις ίδιες βασικές κινήσεις σε διαφορετικούς συνδυασμούς, για να προφυλαχθούν από βίαιες επιθέσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές μαθαίνουν να προσαρμόζονται σε κάθε κατάσταση και να βελτιώνονται συνεχώς, ένα σημαντικό και μοναδικό χαρακτηριστικό αυτού του στυλ.
Φυσικά, αυτό απαιτεί το να χρησιμοποιεί κανείς το μυαλό, τουλάχιστον τόσο όσο και το σώμα και έτσι το Κραβ Μαγκά βοηθά επίσης στην πρόοδο της σκέψης, σε συνδυασμό με τη φυσική αντίδραση.

Aυτοπεποίθηση

Η ικανότητα προσαρμογής σε κάθε κατάσταση επιτρέπει επίσης και την κατανόηση και χρησιμοποίηση των φυσικών ικανοτήτων και περιορισμών του καθενός. Δεν μπορούν όλοι να σηκώσουν το πόδι τους σε μία γωνία 180 μοιρών και γι’ αυτό το σύστημα εστιάζεται στον μέσο όρο ανθρώπων. Οι μαθητές διδάσκονται μία ποικιλία από πιθανές αμυντικές αντιδράσεις για κάθε πιθανή κατάσταση επίθεσης, χτίζοντας επάνω σε ένα αληθινό πλαίσιο χρήσιμων τεχνικών. Έτσι ενθαρρύνονται να κάνουν χρήση των αντιδράσεων που είναι κατάλληλες για τις ικανότητές τους.
Αυτό επιτρέπει στον μαθητή να αναπτύξει ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης στις ικανότητές του.

Φυσική κατάσταση

Επειδή η φυσική κατάσταση είναι στενά συνδεδεμένη με το Κραβ Μαγκά, η προπόνηση περιλαμβάνει έναν αριθμό από καρδιαγγειακές και ενδυναμωτικές ασκήσεις γυμναστικής, καθώς και ασκήσεις για την απόκτηση ελαστικότητας. Έμφαση δίνεται σε ταχύτητα, αντοχή, ακρίβεια και συγχρονισμό, ειδικά όταν πρόκειται για εντατική εκπαίδευση στο Κραβ Μαγκά.
Το Κραβ Μαγκά είναι ένα στυλ το οποίο ευνοεί το άτομο το οποίο αναζητά τη σοβαρή εκπαίδευση στην αυτοάμυνα αλλά και τον ενασκούμενο που θέλει να εμπλουτίσει τις γνώσεις του στον τομέα των πολεμικών τεχνών. Το συμπέρασμα είναι ότι τελικά έχουμε να κάνουμε με ένα στυλ το οποίο αποδεικνύεται πολύ αποτελεσματικό απέναντι σε κάθε τύπο επίθεσης. 
 
 

Ιστορία του Κραβ Μαγκά

Istoria1Το Κραβ Μαγκά αναπτύχθηκε από τον γεννημένο στην Μπρατισλάβα, Ίμι Λίχτενφελντ, γιο ενός περίφημου αξιωματικού της αστυνομίας αλλά και ακροβάτη του τσίρκου. Ως παιδί, ο Ίμι διέπρεψε σε πολλά αθλήματα, μεταξύ των οποίων η πυγμαχία και η πάλη, ενώ εξασκήθηκε και σε πολλές πολεμικές τέχνες. Όταν οι αντισημιτικές ομάδες άρχισαν να απλώνονται στη γενέτειρά του, ο Ίμι και η οικογένειά του αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν για την τότε Παλαιστίνη, εκεί όπου σήμερα βρίσκεται το κράτος του Ισραήλ.
Σύντομα, μετά την ίδρυση του Ισραηλινού κράτους, το 1948, η IDF (Israeli Defense Force - Ισραηλινή Δύναμη Άμυνας) ζήτησε από τον Ίμι να δημιουργήσει ένα σύστημα μάχης και αυτοάμυνας, βασισμένο στην εμπειρία του από τη διδασκαλία σε ομάδες όπως οι Χαγκανά, Παλμάκ και Παλγιάμ.
istoria2
Ο Ίμι, κατά τη διάρκεια της 20ετούς καριέρας του ως επικεφαλής εκπαιδευτής της ΙDF στη μάχη σώμα με σώμα, ανέπτυξε σταδιακά και προσεκτικά το Κραβ Μαγκά, καθιστώντας το τελικά το επίσημο μαχητικό εκπαιδευτικό σύστημα για όλο το στρατιωτικό προσωπικό, την αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ.
Αντιμέτωπος με το καθήκον να προετοιμάζει εξίσου τους γυμνασμένους αλλά και τους χωρίς καλή φυσική κατάσταση στρατιώτες, ο Ίμι ανέπτυξε ένα κατανοητό σύστημα, το οποίο βασίζεται σε απλές, ενστικτώδεις κινήσεις εύκολα εφαρμόσιμες από όλους και όχι σε άκαμπτες κινήσεις και τεχνικές που απαιτούν χρόνια εκπαίδευσης.
 
istoria3
 
 
 
  
Το 1964, ο Ίμι αποσύρθηκε από την IDF και άρχισε να διδάσκει το Κραβ Μαγκά σε πολίτες, όπως επίσης και σε ειδικές μονάδες της αστυνομίας και του στρατού.
Από τότε μέχρι σήμερα, το Κραβ Μαγκά βελτιώνεται και εξελίσσεται συνεχώς, από τον ίδιο τον Ίμι αρχικά αλλά και μέσα στους κόλπους της IKMF στη συνέχεια, ανταποκρινόμενο στις όλο και μεγαλύτερες απαιτήσεις των καιρών.
 
 
 
 Συχνές Ερωτήσεις:
 
Ποιος μπορεί να εκπαιδευτεί στο KRAV MAGA;
 
Όλοι, ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία και τη σωματική τους διάπλαση. Σημαντικό μέρος της εκπαίδευσης αφιερώνεται στην τακτική αντιμετώπιση του κινδύνου. Στόχος του συστήματος είναι, πρώτα απ’ όλα, η εκπαίδευση του μαθητή στη γρήγορη αντίληψη και εκτίμηση του κινδύνου και στη λήψη της σωστής απόφασης κάθε φορά. Το KRAV MAGA διδάσκει τακτικές αλλά και τεχνικές πρόληψης, ασφαλούς διαφυγής, ελεγχόμενης εμπλοκής και πλήρους εμπλοκής, ανάλογα με τη φύση του περιστατικού.
Επίσης, το KRAV MAGA εκμεταλλεύεται τις ενστικτώδεις αντιδράσεις του ανθρώπου απέναντι στον κίνδυνο (π.χ. το σήκωμα του χεριού όταν περιμένουμε χτύπημα στο κεφάλι), για να «χτίσει» πάνω τους τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικά σενάρια επίθεσης. Όλα αυτά τα στοιχεία καθιστούν το KRAV MAGA ένα προσιτό σε όλους σύστημα αυτοάμυνας.
 
Τι πρέπει να προσέξω;
 
Καταρχάς πρέπει να συμμετάσχεις σε μία προπόνηση KRAV MAGA. Ενημέρωσε τον εκπαιδευτή ή την εκπαιδεύτρια για τη φυσική σου κατάσταση ή ενδεχόμενα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζεις. Σιγουρέψου ότι ο εκπαιδευτής σου διαθέτει πιστοποίηση από κάποια μεγάλη ομοσπονδία ή οργανισμό KRAV MAGA του Ισραήλ. Αυτό σημαίνει ότι η ύλη που διδάσκεσαι είναι πράγματι η ύλη του συστήματος, αλλά και ότι ο εκπαιδευτής σου συνεχίζει να εκπαιδεύεται από Ισραηλινούς υψηλόβαθμους δασκάλους τακτικά.
 
Τι εξοπλισμός χρειάζεται στην προπόνηση;
 
Απαραίτητα χρειάζεται προστατευτικό γεννητικών οργάνων (σπασουάρ) και μασελάκι (mouth guard). Ειδικά για τους άντρες εκπαιδευόμενους, το σπασουάρ πρέπει να έχει ενίσχυση – να ενδείκνυται δηλαδή για πολεμικές τέχνες. Αυτά τα δύο απαραίτητα προστατευτικά αρκούν για τις πρώτες  προπονήσεις. Ο εκπαιδευτής καθοδηγεί για τον υπόλοιπο εξοπλισμό, που θα χρειαστεί καθώς προχωρούν οι προπονήσεις.