logopangamut

ARNIS ASSOCIATIONS INTERNATIONAL
              .kali small2

Fillipino Martial Arts 2016

Φωτογραφιες απο την εκπαιδευση στη σχολη

Προπόνηση στή νέα μας σχολή

εκπαιδευση στη σχολη

Ενημερωθείτε αναλυτικά με μία επίσκεψη στη σχολή μας


  •  Η διάρκεια των μαθημάτων είναι 60' και η διδασκαλία πραγματοποιείτε αποκλειστικά και μόνο από τον εκπαιδευτή Χρήστο Μπαλάφα
  • Οι τακτικές στην εκπαίδευση μας είναι ρεαλιστικές και άμεσες, μπορούν να ασκηθούν σε αυτές σχεδόν όλοι ανεξάρτητα από τη φυσική τους κατάσταση.
  • Ο εξοπλισμός που απαιτείται για τη  συμετοχή του μαθητή είναι ο ελάχιστος (φόρμα και t-shirt) . Ραβδιά (γνήσιο ρατάν) & μαχαίρια εκπαιδευτικά με προδιαγραφές ασφάλειας διατίθονται για χρήση από τη σχολή δωρεάν .
  • Είναι δεδομένη η προσοχή και ο σεβασμός του Δασκάλου (εκπαιδευτή) απέναντι στους μαθητές σε ένα περιβάλλον μη ανταγωνιστικό που ενθαρρύνετε η βοήθεια στην εκπαίδευση από τους πιο έμπειρους προς τους αρχάριους μαθητές.
  • Η εγγραφή στη σχολή μας είναι δωρεάν.

Αν όσα βλέπετε στη σελίδα μας σας φαίνονται ενδιαφέροντα και θέλετε να γνωρίσετε την πολεμική μας τέχνη, αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε τη σχολή μας και να ενημερωθείτε αναλυτικά. Τέλος θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο τρόπος εκμάθησης είναι με ημιεπαφή σε χαλαρούς ρυθμούς εξασφαλίζοντας  την αποφυγή τραυματισμών. 

Η σχολη και η εκπαιδευση

Η πολεμική τέχνη Kali silat (Κάλι Σιλάτ) Pangamut διδάσκετε από το Φεβρουάριο του 2013 στή σχολή μας από τον εκπαιδευτή Χρήστο Μπαλάφα.

P1060650a

Το «Pangamut» ή «Pangamot» Στην κυριολεξία σημαίνει: «επιδέξιος χειρισμός των χεριών» και βρίσκει την ρίζα του στην λέξη «Kamut», δηλαδή «χέρι» στην φιλιππινέζικη διάλεκτο Cebuano, αν και περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα συνδυασμών κινήσεων ολόκληρου του ανθρώπινου σώματος.
Αποτελεί μια πρωτότυπη σύγχρονη πολεμική τέχνη, που προσαρμόζεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της καθημερινής μας ζωής. Η συνεχής μελέτη ποικίλων πολεμικών τεχνών κάνουν το Pangamut να βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς εξέλιξης, να ενσωματώνει και αφομοιώνει νέες μεθόδους σε αποτελεσματικούς συνδυασμούς.
Εύκολη και ακίνδυνη στην εκμάθησή της, επικεντρώνεται στην εκπαίδευση άοπλης και ένοπλης μάχης.
Α) ΑΟΠΛΗ ΜΑΧΗ: Panatukan-Φιλιππινέζικο μποξ, Mano Mano-τεχνικές χεριών, Dumog-πάλη, Pananjakman-κλωτσιές, Kaukit-παγίδευση ποδιών, Silat-Ινδονησιακή πολεμική τέχνη κλπ.
Β) ΕΝΟΠΛΗ ΜΑΧΗ: ραβδί, διάφορα μήκη μαχαιριών, σπαθί, αγκιστρωτή λεπίδα (karambit), flexible weapons, sarong (είδος ενδυμασίας-κασκόλ), nunchucks, dulo dulo κ.α.
Επιπλέον, αναπτύσσει την φαντασία και την ικανότητα χρήσης διαφόρων αντικείμενων καθημερινής πρακτικής για αυτοάμυνα όπως ζώνη, ομπρέλα, στυλό, σακάκι, περιοδικό, κλειδιά κ.λ.π
Η μέθοδος Pangamut διεγείρει την διαίσθηση στην αναγνώριση πιθανών κινδύνων και ενισχύει τα ανθρώπινα αντανακλαστικά σε μια πιθανή συμπλοκή, παρέχοντας στον εμπλεκόμενο πλήθος επιλογών αποκρούσεων και ευκαιρίες για λακτίσματα, κλειδώματα, αφοπλισμό.
Τα μοτίβα δράσης που αναδεικνύονται στην ένοπλη μάχη ενσωματώνονται αυτόματα και φυσικά και στην άοπλη μάχη.
Η προπόνηση με όπλα δίνει στον μαθητή τα απαραίτητα εφόδια και για την άοπλη μάχη, γιατί το κλειδί είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις συμπλοκής, είναι η σωστή αξιοποίηση της μηχανικής του ανθρώπινου σώματος ώστε κάθε κίνησή του να έχει φυσική ροή και να μην εκβιάζεται.
Ο μαθητής λοιπόν, αφού μπορέσει να μάθει ουσιαστικά τις δυνατότητες του σώματος του, την ροή των κινήσεών του μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία είτε σε περιπτώσεις ένοπλης σύγκρουσης είτε σε άοπλη συμπλοκή.
Εξασκεί την ελαστικότητα και μυεί τον ασκούμενο στις μεθόδους παγίδευσης του αντιπάλου με τεχνικές 'εξαπάτησης' (ψεύτικα χτυπήματα) τα οποία μπλοκάρουν το μυαλό του αντιπάλου παρέχοντας στον ασκούμενο την ευκαιρία να του καταφέρει καίρια χτυπήματα με ευκολότερο τρόπο και με λιγότερη σπατάλη μυϊκής δύναμης.
Ενεργοποιεί λοιπόν τόσο τα φυσικά αντανακλαστικά όπως επίσης διεγείρει το μυαλό στην εξεύρεση πρακτικότερων και άμεσων τρόπων δράσης σε οποιεσδήποτε συνθήκες.
Ολόκληρο το σώμα γνωρίζει ακριβώς τι να κάνει και πώς να κινηθεί, καθώς ενσωματώνονται τα βασικά μοτίβα κίνησης της πολεμικής αυτής τέχνης στην μυϊκή μνήμη και «βγαίνουν» αυθόρμητα στη δράση, ως φυσικό ανθρώπινο αντανακλαστικό, σχεδόν θα λέγαμε διαισθητικά.
Η γνώση χρήσης των όπλων στo Pangamut συνεπικουρεί στην γνώση χρήσης και του ίδιου μας του σώματος ως εργαλείου-όπλου, ως μοχλού δύναμης που μπορεί εύκολα να αποφεύγει αντίπαλες επιθέσεις, να καταφέρει εκρηκτικά χτυπήματα στον αντίπαλο, να τον παγιδεύει και να τον αφοπλίζει με κλειδώματα-λαβές και όλα με γυμνά χέρια ή με τη χρήση οποιουδήποτε αντικειμένου σάν όπλο.
Ολόκληρο το σώμα χρησιμοποιείται ως εργαλείο μάχης.
Παρέχει τεράστια ποικιλία συνδυασμών κινήσεων για τεχνικές αποκρούσεων, χτυπημάτων με γροθιές, εκμετάλλευσης των press points, πτώσεων, πρόκλησης ανισορροπίας του αντιπάλου, ορμητικών- εκρηκτικών μπασιμάτων που δεν αφήνουν περιθώρια αντίδρασης.
Η στάση μάχης του Pangamut χαρακτηρίζεται από ελαστικότητα, δηλαδή δεν συνιστά τυποποιημένη στάση μάχης αλλά προσαρμόζεται στις συνθήκες μάχης μαθαίνοντας στον ασκούμενο να ελίσσεται και άλλοτε να στέκεται όρθιος, άλλοτε να πέσει σε πιο χαμηλή θέση, να γονατίζει ή και να κάθεται στο έδαφος, ακολουθώντας μονάχα το κλειδί pass-parry-check ώστε η κίνησή του να έχει ροή.
Στο Pangamut αν κάτι στην κίνηση δεν έχει ροή, αλλά εκβιάζεται, είναι καταδικασμένο να μην ενσωματώνεται στην ύλη της τέχνης αυτής.
Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στο να καθιστούν το Pangamut μια απλή, πρακτική και αποτελεσματική πολεμική τέχνη, καθώς αξιοποιεί την μηχανική του σώματος, την κινησιολογία, την φυσική αντίδραση, την ροή της κίνησης, τα αντανακλαστικά και τις γνώσεις ανατομίας του ανθρώπινου σώματος, ώστε να επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο και την εξουδετέρωση του αντιπάλου σε ένοπλη ή άοπλη συμπλοκή, ανεξαρτήτως σωματικής διάπλασης.Ιδανικό για άτομα και ομάδες που χρήζουν γνώσεων αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας και σε όσους ενδιαφέρονται για ένα ένοπλο σύστημα μάχης, το οποίο να είναι πιο κοντά στη σημερινή πραγματικότητα για την αντιμετώπισης ανθρώπων οπλισμένων με τα όπλα αυτά.

Πρόγραμμα
Στον ''ΜΑΙΑΝΔΡΟ'' στην οδό Πειραιώς 66-68 στον Πειραιά τα μαθήματα Kali Silat Pangamut γίνονται κάθε :

Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή  7:00 μμ - 9:00 μμ

Εγγραφή δωρεάν Συνδρομή μήνα 50 €