logopangamut

ARNIS ASSOCIATIONS INTERNATIONAL
              .kali small2

kerambit

 

 

karambit the fighting knife

Το Karambit είναι ένα μικρό μαχαίρι που χρησιμοποιούν  οι Φιλιππινέζοι για γεωργικές εργασίες . Το χρησιμοποιούν και  στις μάχες καθώς το Karambit είναι ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο .Στη σχολή μας διδάσκετε η τέχνη του Karambit καθώς και τεχνικές αντιμετώπισης του.

 

.


               Το μαχαίρι Karambit

kerambit2Το Karambit (προφέρεται kah-Rahm-bit) είναι ένα αξιόλογο μαχαίρι χρησιμότητας που γεννήθηκε στο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας με ρίζες στη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες. Παρόμοιο με τον ελβετικό σουγιά του σήμερα, αυτό ήταν ο «σουγιάς» των χωρικών στις Φιλλιπίνες . Αυτό το εξαιρετικό μικρό εργαλείο τεκμηριώθηκε για πρώτη φορά γύρω στις αρχές του 11ου αιώνα μ.Χ. και μέχρι σήμερα μπορεί να το δει κανείς σε διάφορες απομακρυσμένες περιοχές στα νησιά της Ινδονησίας, τμήματα της Μαλαισίας και τα νησιά του Νότου Φιλιππίνων.

Αν και φημολογείται ότι έχουν μεταφερθεί στην Αμερική γύρω στα τέλη του 1800, η Karambit «επίσημα» εισήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες κάποια στιγμή στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και έγιναν δημοφιλή, ειδικά με τις πολεμικές τέχνες, μέσα από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και του 1980. Σχεδόν άγνωστη στην κοσμική κοινότητα, από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 αναγνωρίζεται στοιχείο κατάρτισης που προέρχονται από την κληρονομιά της Ινδονησίας Pencak Silat, της Μαλαισίας και των Φιλιππίνων Bursilat Κάλι.

Οι κυριότερες χρήσεις του Karambit ήταν παρόμοια με τις χρήσεις του Ευρωπαϊκού σουγιά: εργασίες αγροτικές, συμπεριλαμβανομένης της κοπής σπάγγο ή σχοινί? κοπής φρούτα και λαχανικά? και, σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, όπως μια εξαιρετική προσωπική μαχαίρι ασφαλείας.

Στη σύγχρονη εποχή, αυτό το εργαλείο εξακολουθεί να εκτελεί τις ίδιες λειτουργίες με τον μακρινό πρόγονο του για τέτοιες καθημερινές δουλειές όπως τα πακέτα για το άνοιγμα, την κοπή σχοινί, δέρμα εργασία, επισκευή, ναυπηγείο εργασία, κ.λπ., καθώς και υπαίθριες δραστηριότητες όπως το κυνήγι, η αλιεία, οι εργασίες κατασκευής (διαμόρφωση γυψοσανίδας και άλλα οικοδομικά υλικά), ορειβασία, πεζοπορία, κλπ, και επιπλέον αναγνωρίζεται ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τους ενδιαφερόμενους στις πολεμικές τέχνες και την προσωπική ασφάλεια των εργαζομένων .

Η σύγχρονη Karambit, σχεδιαστικε και αναπτύχθηκαν από τον διάσημο Karambit Steve Tarani ως αποτέλεσμα των απαιτήσεων των πολλών μαθητών του. Ειδικά σχεδιασμένο για να έχει ακαμψία για σύγχρονες εφαρμογές, αυτό το ευέλικτο μαχαίρι χρησιμότητας και εργαλείο προσωπικής ασφάλειας είναι ένα αξιοσημείωτο συνδυασμός αρχαίο θαύμα και σύγχρονη τεχνολογία.

Τα σύγχρονα Karambit είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη και σχήματα. Το πιο σημαντικό, η μέθοδος λειτουργίας ενός Karambit καθώς και οι δύο ένα μαχαίρι χρησιμότητας και ως εργαλείο προσωπικής ασφάλειας είναι αυτό που το κεφάλι και τους ώμους πάνω από οποιαδήποτε άλλη ακονισμένο εργαλείο. Οι σύγχρονες λειτουργίες Karambit ως τρία εργαλεία σε ένα - ένα μαχαίρι χρησιμότητας, η εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες και να εφαρμόσουν μια επιλογή για την προσωπική άμυνα.

Ως ένα μαχαίρι χρησιμότητας είναι ανώτερη από άλλες λεπίδες ως αποτέλεσμα ένα αξιόλογο χαρακτηριστικό ασφαλείας - ένα βρόγχο δάκτυλο η οποία εμποδίζει τη λεπίδα από την ολίσθηση στο χέρι σας όταν είναι σε χρήση. Αυτό μειώνεται σημαντικά ο αριθμός των «κοπείτε» τραυματισμών, καθώς η λεπίδα στερεώνεται στο δάχτυλό σας ακριβώς όπως ένα ψαλίδι, ώστε να μην γλιστρήσει και να κόψει το χέρι σας. Αυτό ισχύει ιδίως έρχεται σε βολικό όταν είναι κρύο έξω ή αν είστε κάτω από το νερό, στη βροχή, στο χιόνι ή όλα τα παραπάνω!

Σαν πολεμική τέχνες εφαρμογή, είναι ένα εξαιρετικό αρχαίο τεχνούργημα που επιτρέπει την ολοκληρωμένος επαγγελματίας χάριτος, το στυλ και την ελευθερία της δημιουργικής κίνησης. Πάρα πολύ παρόμοια με χορευτικές κινήσεις, η αληθινή τέχνη του Karambit είναι σαν το μπαλέτο.

Τέλος, μερικές φορές χρησιμοποιείται για προσωπική άμυνα, η Karambit είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που παρέχει το έμπειρο χειριστή τόσο με την υπεροχή μιας λεπίδας χρησιμότητα της ποιότητας και ένα απαράμιλλο πολεμικές τέχνες εφαρμογή. Αυτό επιτρέπει πολύ περισσότερο έλεγχο του εισβολέα σας σε μια φιλονικία ζωή-ή-θανάτου και παρέχει πολύ περισσότερες επιλογές για να χαλαρώνετε και προσωπική προστασία από οποιαδήποτε τακτική σουγιά.

Το παραδοσιακό Karambit είναι μια σταθερή λεπίδα και έγινε δημοφιλής στις ΗΠΑ από πολυάριθμα σεμινάρια σε όλη τη χώρα από τον Guro Dan Inosanto, Pendekar Herman Suwanda και Jagabaya Steve Tarani. Κατά τη διάρκεια των πολλών ετών,των ερευνών από διάφορες εταιρείες  και ενδιαφερόμενα άτομα, ο Steve Tarani εισήγαγε τον ορισμό  του ως ένα πτυσσόμενο Karambit . Σήμερα, ως αποτέλεσμα αυτής της εισαγωγής, η αγορά παρουσιάζει δύο συνθέσεις αυτού του αξιόλογου μαχαιριού α) Σταθερή λεπίδα Karambit και Β) Πτυσσόμενη λεπίδα Karambit.